ENG

Discovery Network Benelux

Discovery Network Benelux

Het kantoor van Discovery Network Benelux gevestigd in het industriële monument ‘Het Kraanspoor’ in Amsterdam Noord was toe aan een update. Het bestaande kantoor was ondanks de glazen gevel erg donker. Discovery wenste dat het karakter van het interieur moest passen bij het exterieur, dus geen standaard kantoor maar juist een speels interieur met een rauw randje als knipoog naar het industriële karakter.

DZAP heeft een geheel nieuw, licht, transparant en flexibel interieur ontworpen. Door een aantal dichte brandwerende wanden te vervangen voor glazen versies lopen de zichtlijnen van de entree helemaal door naar de achterzijde van het kantoor wat een enorm gevoel van transparantie geeft.
Om het rauwe randje met een knipoog naar het industriële karakter aan te laten sluiten is er gekozen voor de (studio) spots als verlichting, deze zijn tevens een leuke verwijzing naar de core-business van Discovery. De bewust gekozen vloerafwerking is een reflectie van het betonnen plafond en draagt bij aan een betere akoestiek.
Naast de bar waar de ‘vrijdagmiddag borrel’ kan plaatsvinden is er ook een relaxruimte in de vorm van een woonkamer met zithoek en uiteraard een spelcomputer. De lunchruimte is eenvoudig om te bouwen naar een plek waar feesten en bijeenkomsten mogelijk zijn. Op deze manier is het kantoor multi-inzetbaar.

DZAP services voor locatie Amsterdam:

• Interieur ontwerp
• Projectmanagement
• Sitemanagement
• Turn key oplevering
• Verhuiscoördinatie