De website maakt gebruik van cookies
Privacyverklaring

Blaak16

Plaats
Rotterdam
Grootte
16.000m2
Datum oplevering
2016
Projecttype
Interieurontwerp
Revitalisatie

Midden in het centrum van Rotterdam, vlak naast de befaamde Markthal, heeft een volledige renovatie van het kantoorgebouw Blaak 16 plaatsgevonden.

Blaak16

Het sterk gedateerde, afgeleefde gebouw had een zware en gesloten gevel. Doelstelling was hiervan een hoogwaardig en duurzaam gebouw te maken.

Voor deze transformatie is het gebouw compleet tot op het betonskelet gestript. De entreehal is enorm verruimd en verhoogd door het verwijderen van vloerdelen. Het exterieur is voorzien van een nieuwe transparante gevel en er is een volledig nieuw, comfortabel klimaatsysteem aangebracht. De verdiepingen zijn opnieuw verhuurgereed gemaakt, met nieuwe plafonds, verlichting en installaties.

De bovenste verdieping was volledig in gebruik voor gebouwinstallaties. Door het toepassen van een efficiënter klimaatsysteem is de benodigde ruimte voor techniek gehalveerd. Nu heeft de bovenste verdieping zeer hoge plafonds waardoor het een prachtige locatie is geworden voor vergaderingen en bijeenkomsten. Gelijktijdig is het dak toegankelijk gemaakt en inzetbaar als terras met een adembenemend uitzicht over Rotterdam.

De materialisatie accentueert de bestaande volumes en zorgt voor veel lichttoetreding op de werkvloeren. De architectuur zorgt voor aansluiting met de monumentale omliggende gebouwen aan de Zuidblaak en de moderne hoogbouw rond de Wijnhaven. Bij de renovatie is een hoge duurzaamheidsambitie gesteld. Er is zowel een BREEAM Excellent als een Well-certificaat behaald.

Vorige
Volgende
Maak je eigen moodboard! Foto is toegevoegd! Bekijk je moodboard
0