De website maakt gebruik van cookies
Privacyverklaring

De Vyzel

Plaats
Amsterdam
Grootte
4.250m2
Datum oplevering
2020
Projecttype
Interieurontwerp
Projectmanagement
Revitalisatie

De Vyzel is gebouwd in 1959, kort na de tweede wereldoorlog. Alhoewel het pand geen monument is, wordt het wel gewaardeerd als een monumentwaardig bouwwerk. Daarmee aan ons de uitdaging om het aanzicht te behouden en dat hebben we voor elkaar gekregen!

De Vyzel

Met de locatie in het hartje van Amsterdam, is De Vyzel altijd een gewilde kantoorlocatie geweest. Echter in het recente verleden is er leegstand ontstaan. Na een eerste onderzoek zijn we, in overleg met de eigenaar, tot de conclusie gekomen dat het pand een verbeteringsslag nodig had om weer voor lange tijd als modern kantoorgebouw dienst te doen. We hebben daarom de ambitie opgesteld om van het gebouw weer een hoogwaardig kantoor te maken, zowel in verschijningsvorm, gebruik als functionaliteit. Naast de functionele en esthetische aanpassingen aan het pand, is besloten het pand ook op te waarderen naar energielabel A en het gebouw vrij van gas te maken, om zo klaar te zijn voor de vereisten in 2030.

 

Om de entree gastvrijer te maken hebben we ingang beter zichtbaar gemaakt vanaf de straatzijde. Dit hebben we gedaan door de toegangsdeur dichter naar de straat te brengen en het geheel lichter en transparanter te maken. De arcade is in ere hersteld met nieuw schilderwerk, hiermee is de oorspronkelijke eenvoud van het pand weer teruggebracht. Met het plaatsen van extra verlichting krijgt de voorzijde van het gebouw en prettige en lichte uitstraling.

 

Eenmaal binnen is de entreehal verruimd en voorzien van een nieuw en veel lichter interieur. De afwerking is van zeer hoge kwaliteit, dit is onder andere terug te zien in high-end materiaalgebruik. De nieuwe receptie en betere signing dragen bij aan een welkom gevoel.

 

De grootste uitdaging bij dit project zat in het upgraden van de gevel. De kozijnen in het pand zijn erg typerend voor de uitstraling en herkenbaarheid van De Vyzel. Daarom hebben wij deze behouden, maar wel gemoderniseerd. Zo hebben we ze voorzien van HR++ glas zodat ze bijdragen aan de verduurzaming van het pand. Alleen de beglazing aanpassen was niet voldoende om het A-label te behalen. Daarom is daarnaast alle verlichting vervangen voor LED en zijn de mechanische installaties vervangen voor duurzame alternatieven.

HIGHLIGHT

Naast de functionele en esthetische aanpassingen aan het pand, is besloten het pand ook op te waarderen naar energielabel A en het gebouw vrij van gas te maken, om zo klaar te zijn voor de vereisten in 2030.

Play video
Vorige
Volgende
Maak je eigen moodboard! Foto is toegevoegd! Bekijk je moodboard
0