De website maakt gebruik van cookies
Privacyverklaring

DeWeerelt van Sport

Plaats
Utrecht
Grootte
4.000m2
Projecttype
Interieurontwerp
Projectmanagement

Aan de Orteliuslaan in Utrecht is een nieuw onderkomen gecreëerd waar verschillende sportbonden hun krachten bundelen onder de noemer DeWeerelt. Gedachte hierachter is dat DeWeerelt dé ontmoetingsplek wordt, voor iedereen met een hart voor sport. De bewoners van DeWeerelt delen hun kennis en kunde van de sportwereld. Het kleurgebruik in het logo van de DeWeerelt verwijst niet voor niets naar de vijf olympische ringen die samen de continenten van de wereld vertegenwoordigen. En naar de olympische waarden die de bewoners van DeWeerelt, met elkaar verbinden. Samen willen zij een bijdrage leveren aan de wereld van de sport.

DeWeerelt van Sport

Bedoeling was om het kantoorgebouw zoveel mogelijk sport en samenwerking te laten uitstralen. Hiervoor is het gebouw geheel gerenoveerd en is er een verdeling in 3 zones gecreëerd. Zone-1 vormt het centrale hart, bedoeld om te ontmoeten, samenwerken, kennisdelen, ontspannen en te vieren. Het vormt hét bruisende, sportieve hart van DeWeerelt. Een koffiebar op iedere verdieping zorgt voor de nodige reuring. Zone-2 is bedoeld voor vergaderen en overleg. Deze bevindt zich aansluitend aan weerszijden van zone-1 en is een stuk rustiger zowel in vormgeving als functionaliteit. Zone-3 is de meest rustige ruimte met een functionele basis waar activiteit gerelateerd gewerkt kan worden. De rust om geconcentreerd te werken wordt ondersteund door eenheid in inrichting en uitstraling. Ook bij de keuze voor kleur en materiaal is er gezocht naar raakvlakken met diverse sporten. Zo is er een gietvloer gebruikt met striping welke refereert aan de vloer van een sportzaal. En is een oude houten sportvloer hergebruikt in de zones rondom de koffiebar. Voor diverse functies is er net als in de sportwereld gebruik gemaakt van signaal kleuren; liftkernen groen, trappen oranje, stiltewerkplekken blauw, overleg-nissen groen, etc. Na de complete metamorfose is het goed te zien dat de opzet van de sportbonden geslaagd is. Orteliuslaan is inderdaad dé bruisende sporthub geworden die zij voor ogen hadden. Het kantoor wordt intensief gebruikt en druk bezocht. Diverse sportorganisaties zien dat het werkt en vestigen zich tevens in DeWeerelt.

HIGHLIGHT

Voor diverse functies is er net als in de sportwereld gebruik gemaakt van signaal kleuren; liftkernen groen, trappen oranje, stiltewerkplekken blauw, overleg-nissen groen, etc.

Vorige
Volgende
Maak je eigen moodboard! Foto is toegevoegd! Bekijk je moodboard
0