De website maakt gebruik van cookies
Privacyverklaring

Elastic

Plaats
Amsterdam
Grootte
1.500m2
Datum oplevering
2019
Projecttype
Interieurontwerp
Projectmanagement

Elastic is gespecialiseerd in het ontwikkelen van data-gerichte zoekmachines. Klein begonnen, hard groeiend en inmiddels wereldwijd vertegenwoordigd met 27 kantoren verspreidt over alle continenten.

Elastic

Voor hun nieuwe locatie in Amsterdam is gekozen voor ‘De 5 Keizers’ op de Keizersgracht. Dit monumentale grachtenpand is compleet gerenoveerd door de eigenaar en DZAP heeft daar het interieur voor Elastic ontworpen en gerealiseerd.

De grote ambities van Elastic waren vanaf het begin zeer duidelijk. Ze wilden een opvallend en gaaf interieur waardoor hun kantoor dient als magneet voor nieuwe medewerkers. Maar dat niet alleen! De kantoren van Elastic zijn over de hele wereld verspreid. Zij vinden het belangrijk dat als je een van hun kantoren bezoekt, je in een herkenbare omgeving komt die uitnodigt tot samenwerken, vergaderen en gezamenlijk genieten van koffie en lunch.

Samen met Elastic hebben we een concept ontwikkeld dat tevens als uitgangspunt zal dienen voor de andere locaties van Elastic, waarbij ‘local flavour’ een key-element is. Hierin is o.a. bepaald dat de meeting rooms altijd iets vertellen over de locatie waar het Elastic kantoor zich bevindt. Dit kan zich uiten in kleurgebruik, maar ook in styling. Ook krijgt elk kantoor bij de entree een custom-made artwork dat door een lokale kunstenaar is gemaakt en iets prijsgeeft over de locatie.

De algemene ruimtes laten duidelijk zien waar Elastic voor staat: informeel, fun, hip en openminded. Veel planten, een tafelvoetbaltafel en een lunchruimte die eruit ziet als de hipste bar in de stad.

We kunnen vol trots vertellen dat we dit concept verder wereldwijd uitrollen! Momenteel werken we aan de kantoren in Londen, Moutain View en New York.

Vorige
Volgende
Maak je eigen moodboard! Foto is toegevoegd! Bekijk je moodboard
0