De website maakt gebruik van cookies
Privacyverklaring

Enexis Netbeheer

Plaats
Roosendaal
Grootte
3.500m2
Datum oplevering
2017
Projecttype
Interieurontwerp

Enexis Netbeheer is één van de 7 netbeheerders in Nederland. Hun belangrijkste taak is het aanleggen en onderhouden van het energienet in Nederland. Bovendien zorgt Enexis voor het transport van energie: ze vervoeren energie van de elektriciteitscentrale of het gasstation naar een woning of bedrijf. Enexis heeft op verschillende locaties kantoren. Het kantoor in Breda is verhuisd naar een nieuw regiokantoor in Roosendaal.

Enexis Netbeheer

De wens van Enexis was dat de cultuur, identiteit en het werkproces in het nieuwe pand sterk tot uiting zou komen. Dit betekende een stoer kantoor dat trots uitstraalt, een technisch hart laat zien en de ‘harde’ werk mentaliteit een plek geeft.
Het inrichtingsconcept heeft DZAP aangesloten op de doelstellingen en kernwaarden van Enexis: betaalbaar, betrouwbaar, klantgericht en duurzaam. Dat laatste door het gebruik van duurzame materialen, het stimuleren van hergebruik en het beperken van energieverbruik. Het kantoor heeft een Breeam In-Use label behaald.

HIGHLIGHT

Het indelingsconcept is gebaseerd op een zone-indeling van rust naar reuring.

Het nieuwe kantoor bestaat uit 4 bouwlagen, waarvan de begane grond en 1e verdieping door middel van een grote vide met elkaar zijn verbonden. Op de begane grond is ruimte voor ontmoeten, vergaderen, overleggen en lunchen. Hier is het ook mogelijk om werkzaamheden van Enexis in de ‘etalage’ tentoon te stellen. Op de bovenliggende verdiepingen bevinden zich de werkplekken.
De uitstraling, is gezocht in het uitwerken van de kleuren en materialen, is stoer en sober te noemen. Dit komt onder andere terug in de keuze van de materialen voor de vloeren.

Op de 3e en 4e verdieping bevinden zich gesloten overlegkamers. Deze ruimtes krijgen door het toevoegen van kleur veel karakter en intimiteit. Ook de centraal gelegen pantryzones krijgen op iedere verdieping een eigen identiteit door het toepassen van verschillende kleuren.
Voor het ontvangstmeubel, de pantry’s en de garderobes is gekozen voor stoere en duurzame materialen zoals betonplex en pools grenen.

Vorige
Volgende
Maak je eigen moodboard! Foto is toegevoegd! Bekijk je moodboard
0