De website maakt gebruik van cookies
Privacyverklaring

Internationaal ingenieursbureau

Plaats
Hoofddorp
Grootte
6.000m2
Datum oplevering
2021
Projecttype
Interieurontwerp
Projectmanagement
Werkplekconcepten

Altijd fijn wanneer een klant bij ons terug komt!

Van een internationaal ingenieursbureau kregen we de opdracht om het interieur, dat voorheen de vrij traditionele behoudende bedrijfscultuur weerspiegelde, te transformeren naar een kantoor met een meer informelere sfeer. Door het houden van een brainstormsessie in het Architecten Café kwam naar voren dat het nieuwe interieur van het kantoor in Hoofddorp vooral warm, uitnodigend en welkom aan moest voelen.

Internationaal ingenieursbureau

De basis van het bestaande interieur was voornamelijk grijs, dit hebben we als basis behouden en aangevuld met kleurthema’s. Gezien het extreem grote kantoor oppervlak, 6.000 m2, hebben we met kleuromgevingen aan kunnen duiden waar je je in het pand bevindt. Deze kleuren, maar ook de texturen, patronen en visuals hebben we gebaseerd op Nederlandse thema’s, zoals de bollenstreek en de wadden.

 

De gewenste openheid in het interieur is aangebracht door de kantoren en overlegruimtes gedeeltelijk van de buitengevel te verwijderen en te vervangen voor werkplekken. Daarnaast hebben we een landschap gecreëerd door een afwisseling te maken in hoogtes van ruimtes en meubels. Op deze wijze is de hele vloer te overzien en ontstaan er tegelijkertijd luwteplekken.

 

Met een beperkt budget zijn er slimme en vooral duurzame keuzes gemaakt. Door de grijze vloer te behouden en aan te vullen met kleur accenten, is slechts 20% van de vloerafwerking vervangen. Het meubilair is grotendeels hergebruikt, met maar een paar aanpassingen heeft het kantoor nu toch de gewenste eigentijdse uitstraling gekregen. Al deze aanpassingen zijn op de locatie in Hoofddorp gedaan, waardoor er nauwelijks transport noodzakelijk was. Maatwerk verbindt diverse bestaande en nieuwe items: kasten, planten- en afvalbakken, lockerkasten en garderobes. Alle systeemwanden zijn hergebruikt. Door ze te verplaatsen hebben we de ruimte een nieuwe indeling gegeven en door de wanden te voorzien van patronen en visuals krijgt het een compleet nieuwe uitstraling.

 

Met minimale middelen hebben we een maximaal en vooral duurzaam resultaat behaald.

 

Fotografie: Michael van Oosten

Vorige
Volgende
Maak je eigen moodboard! Foto is toegevoegd! Bekijk je moodboard
0