De website maakt gebruik van cookies
Privacyverklaring

Swisscom

Plaats
Rotterdam
Grootte
900m2
Datum oplevering
2021
Projecttype
Interieurontwerp
Projectmanagement
Werkplekconcepten

Met het nieuwe kantoor van Swisscom in WTC Rotterdam gaan ze de War For Talent aan in de IT branche. Dit moest dus een gave plek worden, zodat het als magneet werkt voor nieuwe medewerkers, maar ook een plek waar de 38 verschillende nationaliteiten in dienst van Swisscom zich thuis voelen.

Swisscom

Het ontwerpen van het interieur was een uitdaging, door de iconische ovale vorm van het gebouw. Deze grote ovale kern in het midden van het gebouw, zorgt voor kantoorvloeren die beperkt zijn qua diepte. Bepalende functies in een interieur, zoals ‘verkeersruimtes’, liggen in het WTC al vast. Toch is het ons gelukt om van de standaard af te wijken. De verkeersruimte en de aanland-werkplekken hebben we naar de gevel verplaatst. Hierdoor kan iedereen zich vergapen aan het waanzinnige uitzicht over Rotterdam. In de kern van het pand hebben we de gesloten ruimtes geplaatst, zoals vergaderruimtes. Laat dit nou precies tegengesteld zijn van hoe de techniek en de installaties van het WTC zijn aangelegd. Maar we hebben het voor elkaar gekregen!

 

De huisstijl van Swisscom bestaat uit organische vormen die we laten terug komen in o.a. de pantry, lichtlijnen en de gebogen glazen van de vergaderruimtes. De organisch vormgegeven ruimte, in combinatie met veel groen, zorgt niet alleen voor een stylish kantoor, maar ook voor een plek waar men zich prettig voelt.

 

Met een grote variatie in type werkplekken is er voor ieder wat wils. Door op deze manier met werkplekken om te gaan ontstaat er een ruimte die anders aanvoelt dan een standaard kantoor. Hiermee heeft Swisscom de perfecte thuisbasis voor ITers uit de hele wereld.

Vorige
Volgende
Maak je eigen moodboard! Foto is toegevoegd! Bekijk je moodboard
0