De website maakt gebruik van cookies
Privacyverklaring

Zuiderpoort Kantoorcomplex

Plaats
Gent
Grootte
1.355m2
Datum oplevering
2021
Projecttype
Interieurontwerp

Kantoorcomplex Zuiderpoort in Gent is maar liefst 65.000m² groot en bestaat uit 2 bouwdelen: Het Atrium en De Esplanade. Onlangs hebben wij de algemene ruimtes in beide bouwdelen volledig opnieuw ingericht.

Zuiderpoort- Het Atrium

De Esplanade is een corridor die een 4-tal lagere bouwvolumes met elkaar verbindt. De Esplanade was een saaie slingerende gang waar men snel de weg kwijt raakte en er wel wat leven in de brouwerij mocht komen. Met het verkleinen van twee patio’s is er een heldere gang ontstaan met goede zichtlijnen, waar men intuïtief de weg zal vinden. Dit wordt versterkt door een vloerafwerking, die meer verbinding en duidelijkheid creëert.

 

Door het toevoegen van extra functionaliteit aan deze zone, wordt De Esplanade ook als verblijfsruimte gebruikt en ontstaat er leven en dynamiek. We hebben diverse mogelijkheden tot werken en (informeel) overleg gecreëerd. De Esplanade is een grote, hoge ruimte. Het was daarom van belang beschutte plekken te creëren en te zorgen voor een goede akoestiek. Warmte is toegevoegd aan het interieur door middel van volle kleuren en vooral ook rijke materialen. Daarbij zijn diverse elementen uit het huidige interieur hergebruikt. Met wat kleine aanpassingen en nieuwe combinaties, zijn ze weer passend in het nieuwe interieur.

 

In Het Atrium hebben we het groots aangepakt! Zo is er een complete entresolvloer verwijderd, zodat er meer licht en ruimte ontstaat in Het Atrium. Hierdoor zie je bij binnenkomst in één oogopslag alle functies in de ruimte, zoals de balie, koffiebar en flexwerkplekken. Er is een vide naar het souterrain dichtgelegd om het functionele oppervlak te vergroten en meer verblijfskwaliteit aan de ruimte te kunnen geven, daar waar het in het verleden alleen een verkeersruimte was. Omdat het Atrium één grote, open ruimte is, hebben we de verblijfsgebieden afgebakend met een afwijkende vloer en/of plafondafwerking. Hierdoor ontstaat er toch intimiteit in de enorme ruimte. Er is een centrale receptiebalie in de ruimte geplaatst om een duidelijk herkenningspunt te krijgen bij binnenkomst. Met een koffie- en lunchbar en een bijbehorend terras is de lege hal tot een fijne relax en werkplek getransformeerd.

 

Er is gekozen om in het Atrium een BringMe-Cabinet toe te passen, waar een bezorger pakketjes in een kluisje kan achterlaten, waarna de ontvanger middels een code per sms het pakketje uit de kluis kan halen. Hierdoor is er geen ruimte meer nodig achter de receptiebalie en kan de receptionist zich richten op het ontvangen van bezoekers en bewoners van het pand.

HIGHLIGHT

Door het toevoegen van extra functies aan de zone, zal er meer gebruik gemaakt worden van deze ruimte.

Vorige
Volgende
Maak je eigen moodboard! Foto is toegevoegd! Bekijk je moodboard
0