De website maakt gebruik van cookies
Privacyverklaring

De terugkeer naar kantoor

Datum
4 februari 2021

Sinds de uitbraak van Covid-19 hebben we massaal deelgenomen aan het grootste thuiswerk experiment ooit. Gebleken is dat we vanuit huis kunnen werken en daarmee ook onze productiviteit kunnen behouden. Uit een grootschalig onderzoek van onze collega’s bij Cushman & Wakefield is gebleken dat mensen post Covid-19 zowel vanuit huis, maar ook op kantoor willen werken.

Nu we uitzicht hebben op het vaccin met daarbij de verwachting dat we over enkele maanden weer terug naar kantoor kunnen, lopen we tegen de vraagstelling aan: hoe ziet de werkdag van de toekomst eruit; thuis, kantoor of hybride?

Het onderzoek wijst uit dat fysiek contact belangrijk is voor zaken als creativiteit en innovatie. Tevens draagt het op kantoor zijn bij aan het welzijn van mensen; ze voelen zich betrokken en minder eenzaam. Face-to-face contact is belangrijk voor het uitdragen van de bedrijfscultuur; gebleken is dat de helft van de werknemers moeite heeft om zich te verbinden met de bedrijfscultuur tijdens het grootschalige thuiswerk experiment. We kunnen dus stellen dat het werken op kantoor belangrijk is voor ons eigen welzijn maar ook voor het welzijn van het bedrijf. Dit leidt tot de volgende uitdaging: hoe kan het kantoor weer in dienst staan van de organisatie? Daarnaast zal thuiswerken een blijvende norm zijn. Dit betekent dat er minder werkplekken op kantoor nodig zijn en er dus vierkante meters vrij komen. Wordt deze ruimte afgestoten, of ingezet voor de ‘nieuwe behoeftes’?

Een kantoor dat aansluit op de nieuwe behoefte, zou er als volgt uit kunnen zien: Er zijn voldoende werkplekken (ook op de piekmomenten) om individueel en gefocust te kunnen werken. Hiermee bied je de mogelijkheid deze geconcentreerde werkzaamheden zowel thuis als op kantoor te doen. Alle werkplekken zijn voorzien van de nieuwste eisen, denk hierbij aan videobellen, maar ook het belang van ventillatie installaties.

Samenwerken wordt gedaan in speciale team rooms of dedicated meeting rooms. Daarnaast zijn er ook voldoende voorzieningen om samen met collega’s te ontspannen, zoals een ruimte om te pingpongen of gamen. Dit draagt bij aan het behoud van de bedrijfscultuur en krikt het energielevel op. Bovendien werken deze fun-zones als een magneet op nieuw talent.

Maak je eigen moodboard! Foto is toegevoegd! Bekijk je moodboard
0